Immersive patient simulatie

Met behulp van draadloze VR-headsets ervaren studenten volledig meeslepende simulaties.

Met behulp van draadloze VR-headsets ervaren studenten volledig meeslepende simulaties. Er zijn geen omvangrijke laptops of omslachtige menu-gebaseerde interacties. In plaats daarvan kunnen deelnemers de tools gebruiken die ze tijdens het werk zullen gebruiken en medische onderzoeken en behandelingen uitvoeren in een realistische klinische simulatieomgeving.

Training klinische simulatie
VR (Virtual Reality) biedt een volledig immersieve, veilige en dynamische trainingsomgeving waarin cursisten realistische levensechte medische onderzoeken en behandelingen kunnen uitvoeren.

Deelnemers kunnen communiceren met de virtuele patiënt(en), met een stethoscoop naar longgeluiden luisteren en bijvoorbeeld bloeddruk meten en medicatie toedienen.

Patiënten zullen reageren alsof ze echte menselijke patiënten zijn. Vitale functies zullen veranderen als reactie op verstreken tijd of (niet) uitgevoerde interventies. De toestand van de patiënt is ook zichtbaar door vitale functies zoals visuele parameters (bijv. huidskleur) en gedrag van de patiënt zoals agitatie of bewustzijn.

Afstandsonderwijs

Gebruikers kunnen overal deelnemen en communiceren met virtuele apparatuur en patiënten. Dit is vooral belangrijk voor landelijke en afgelegen locaties, waardoor verre gebruikers overal verbinding kunnen maken met deskundige instructeurs.

Veilig

Simulatietraining in Virtual Reality is volkomen veilig Verkeerde keuzes en/of verkeerde handelingen hebben namelijk geen gevolgen voor de werkelijkheid. Het biedt ook de mogelijkheid om omgevingen of scenario's te simuleren die anders te onveilig zouden zijn.

Communicatieve vaardigheden

Gebruikers krijgen de kans om communicatieve vaardigheden te oefenen met patiënten en andere professionals tijdens live simulaties.

The future of medical education is now

Join the future

Seeing is believing
Want to experience the fantastic possibilities yourself?