VR MedicalSIM biedt een uitgebreide service en dienstverlening

Dienstverlening

Service en garantie

VR MedicalSIM biedt standaard support en uitgebreide support voor haar klanten.‚Äč

De standaard garantie en support is inbegrepen bij elke zakelijke en of overeenkomst en bestaat uit de volgende dienstverlening:

Gratis ondersteuning via e-mail en telefoon door onze helpdesk

De gebruiker kan een incident melden bij de VR MedicalSIM Supportdesk. Hoewel de standaard support geen gegarandeerd service level heeft, zal VR MedicalSIM zich het volgende ten doel stellen:

op werkdagen (maandag tot en met vrijdag) tussen 8.30 uur en 17.00 uur hanteren wij een responstijd van minder dan 8 uur. Vragen en storingen kunnen 24/7 worden doorgegeven via de e-mail Supportdesk en op werkdagen tijdens kantoortijden ook via het VR MedicalSIM service nummer.

Garantieafhandeling geschied via de fabrikant en kan direct bij VR MedicalSIM worden aangevraagd. Schadeherstel en reparatie welke buiten de fabrieksgarantie vallen kunnen ook door VR MedicalSIM worden afgehandeld. De kosten voor schadeherstel en reparatie welke buiten de fabrieksgarantie vallen zijn voor rekening klant.

VR MedicalSIM biedt ook de mogelijk voor uitgebreide garantie en support, de mogelijkheden bestaan uit:

*De levering van vervangingshardware binnen 24/48/72 uur

* Uitgebreide garantie en (val/water) schadeverzekering

* Preventief onderhoud

* Reparatie, verzekerings- en garantieafhandeling geschied via de Nederlandse service en repair partner van VR MedicalSIM. Met 1 meldpunt voor schade of garantie, ook tijdens de wettelijke garantie. (De vervangingsservice en het preventief onderhoud verloopt via VR MedicalSIM)

Wilt u meer (vrijblijvende) informatie of een offerte ontvangen?

Neem dat contact met ons op

Ons team van experts staan voor u klaar