VR MedicalSIM

VR MedicalSim is a leading company specialized in XR (Extended Reality) medical simulation training.

Extended Reality Medical sImulation training
Free Roam Virtual Reality

Free Roam VR critical incident response simulation

Ontdenk de unieke mogelijkheden van Free Roam VR

Laat deelnemers volledig natuurlijk rond lopen en bewegen in een virtuele omgeving. Geen controllers, geen knoppen om te leren, maar deelnemers kunnen hun handen en of replica trainingsmiddelen gebruiken om interactie te hebben met de virtuele omgeving om taken uit te voeren, zoals bijvoorbeeld het uitvoeren van triage, het bedienen van brandslangen, het redden van slachtoffers en of het blussen van branden.

Free Roam Virtual Reality (FR-VR) biedt een verhoogd niveau van onderdompeling, interactiviteit en fysieke betrokkenheid, waardoor het een opwindende, zeer realistische en de meest meeslepende en realistische vorm van virtueel simulatie onderwijs biedt, welke op moment in de wereld bestaat.

Wat is Free Roam VR?

AVRT-Adaptive Virtual Reality Training Platform

Het AVRT uit Engeland, heeft een fantastische Free Roam VR platform ontwikkeld, welke op dit moment gebruikt wordt voor tactische simulatie training

Het AVRT – Adaptive Virtual Reality Training-platform is een geavanceerd, volledig meeslepend en draadloos Free Roam VR -systeem. Ontworpen voor de training van hulpdiensten, militairen en First responders, in scenario's die anders moeilijk of onbetaalbaar kunnen zijn om te simuleren.

VR MedicalSIM zal deze bestaande vorm van tactisch simulatie onderwijs introduceren in Nederland en Belgie, en daarbij willen we vanuit dit platform diverse nieuwe vormen van Free Roam VR simulatie onderwijs ontwikkelen op het gebied van tactische-medische, (technische) hulpverlening en prehospitale hulpverlening/ambulancezorg.

Het is belangrijk dat deze nieuwe vormen van onderwijs worden ontwikkeld omdat ze kunnen helpen om professionals beter voor te bereiden op noodsituaties en hen te voorzien van de nodige vaardigheden om levens te redden.

Door middel van Free Roam VR simulatie training kan een bijdrage worden geleverd aan de kwaliteit en effectiviteit van het simulatie onderwijs voor tactische, veiligeids en hulpverlenigdiensten.

Experience the unpredictable,Train for the unexpected

In tegenstelling tot traditionele Virtual Reality (VR), waarbij gebruikers beperkt zijn tot een stationaire positie of een beperkte ruimte, kunnen deelnemers met Free Roam VR vrij bewegen binnen een aangewezen speelruimte, meestal uitgerust met bewegingsregistratietechnologie en gespecialiseerde apparatuur.

De fysieke bewegingen van de spelers worden vertaald naar overeenkomstige acties binnen de virtuele omgeving, wat een zeer natuurlijke en meeslepende leerervaring oplevert.

Door deze natuurlijke bewegingen en gedragingen, geen benodigde callibratie, geen draagbare trackers en of rugzak computer, is de aanpassingstijd van de gebruiker vrijwel nul, waardoor cursisten zich onmiddellijk op de inhoud en het leerproces kunnen concentreren.

PowerPoint Presentation

Met behulp van deze innovatieve technologieën kunnen studenten een realistische training krijgen die vergelijkbaar is met echte situaties die ze in de toekomst zullen tegenkomen.

First person en volledige 3D-herhalingen, lichaamspositionering en statistieken zoals afstanden en schotplaatsing komen allemaal samen om effectieve beoordelingsmethoden te bieden die niet mogelijk zijn met traditionele trainingsvoorzieningen.

Over het geheel genomen biedt Free Roam Virtual Reality een hoger niveau van onderdompeling, interactiviteit en fysieke betrokkenheid, waardoor het een opwindende en populaire vorm van entertainment is op het gebied van Virtual Reality-ervaringen.

The Future of Critical Incidents Simulation training

Zelf de unieke mogelijkheden, meld je dan hier aan voor de demonstratie 14/15 november

Lees meer over hoe wij u kunnen helpen uw simulatietraining te verbeteren